woensdag 29 januari 2014

FOZ DO IGUACU- BRAZILIE

Huplaaa, op naar een nieuwe stad! Keimoe en fysiek uitgeput van Rio landden we in Foz do Iguacu. Het stadje zelf stelt niet veel voor, maar toen we toekwamen in de hostel en zagen dat er een zwembad was waren we direct helemaal feliz. We gingen ook ergens eten, tip van de hostel, 'Buffalo Branco', waar een superzalig buffet was van groenten, fruit, rijst, pasta's, pastels, sausjes, salades, etc. Vervolgens komen ze dan om de vijf minuten naar je tafel om je een stuk vlees voor te stellen dat je kunt proeven. Zalig, maar als vegetariër was het wel even schrikken toen ze soms met een heel 'karretje' een stuk been kwamen promoten van een koe. Op een foto die op de tafel lag zag je ook welke stukken van de koe je allemaal kon proeven, echt iets minder smakelijk voor mij. Maar toch lekker en een aanrader voor fervente vleeseters. 


FOZ DO IGUACU- BRAZILIE 
___________________________________________________________

Het enige wat er in Foz te zien is, maar wat het ook waard maakt om er helemaal naartoe te vliegen- zijn de wereldberoemde watervallen. Er is één kant te bezichtigen in Brazilië (ongeveer twee uur voor uit te rekenen) en één kant in Argentinië (ongeveer vijf uur). De eerste dag gingen we voor die van Brazilië, en het was echt onbeschrijfelijk mooi!













OK bij deze foto hierboven wil ik toch even een verhaal kwijt: deze dieren zien er dus super schattig uit ditdat, maar in een hele menigte van turistas besloten ze toch om MIJ aan te vallen met de hele familie en gingen ze lopen met mijn plastiek zak (met water in, koekjes én mijn portemonnee) !!! Na hele zoektocht met de lokale boswachter hebben we de portemonnee uiteindelijk wel gevonden... Maar erna zag je mij toch mooi weglopen als ze nog eens in de buurt kwamen.


niet bij de watervallen, maar in het vogelpark er naast!



Até,

Laure-lise 

RIO DE JANEIRO- DIA 4 e 5

TEATRO MUNICIPAL
________________________________________________________

Het theater zou één van de schoonste theaters zijn in heel Brazilië en was ook echt ferm! Het was weer zo een moment dat ge u totaal nie in Rio voelde, maar eerder in Parijs :). Leuk was om te horen dat er nog steeds veel voorstellingen doorgaan- sommige goedkoper als anderen.







JARDIM ZÖOLOGICO
__________________________________________________

Iets wat dan weer niet direct aan te raden was in Rio, was jammer genoeg de zoo.. Ik ben een grote zoo- fan en als ik tijd en geld genoeg zou hebben zou ik ze graag allemaal van de wereld willen zien en vergelijken! Maar deze had ik misschien liever niet gezien.. De inkom was maar 6 reais (2euro) dus toen begon ik al direct een beetje te denken dat het niet echt een goed voorteken was. Je kwam binnen en het eerste wat je opviel was hoe groen het park zelf was- en hoe weinig groen er in de kooien stonden. En opeens had je echt door hoe KLEIN de kooien waren, echt schandalig klein zelfs. Of het nu door deze kleinheid was, of door het warme weer, of misschien gewoon een bad day maar de dieren zagen er ook helemaal niet zo gelukkig uit..




een kooi voor drie aapjes- veel te klein

Richard Parker




heel gekke lama
FAVELA- TOUR
__________________________________________________________

comin' up



PÃO DE ACUCAR (sugarloaf mountain) - Suikerbrood (?) berg
__________________________________________________________

Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Rio is zeker deze berg! Je kunt er voor 62 reais (=20 euro) via een kabelbaan omhoog- het was 32 reais als je 21 of jonger was, toch wel een moment dat ik me oud voelde (boehoe!). De 'attractie' bestaat uit twee bergen- de eerste kleiner dan de andere. Maar op de eerste was wel meer ruimte waar bankjes stonden en waar je ook makkelijk een hele middag kon gaan picknicken. Wat we erna ook pas hoorde, en wat ik voor de volgende ouder-dan-21-jarigen aanraadt is dat je de eerste berg kunt wandelen via een of ander zeer onduidelijk aangegeven paadje- en dit is dan gratis natuurlijk. Je kan dan vanaf half8 terugkeren met de kabelbaan, aangezien ze vanaf dan de tickets niet meer inscannen en ze verplicht zijn om 'iedereen die boven is' naar beneden te halen. Je kunt dan wel niet op de tweede, hogere  berg, maar vanaf de eerste heb je ook zeker een heel mooi uitzicht!




uitzicht vanop berg 1





berg2








MARACANA STADION

____________________________________________________________

En dan TOCH nog een matchke in Rio meegepikt- al is het maar om de broers jaloers te maken :) Er was niet zoveel volk, en het was maar 30 reais (10 euro)! 



PARTY- STUDIO RJ
_____________________________________________

Om dan toch alle kanten van Rio te zien gingen we met een paar meisjes en jongens van de hostel naar een club dichtbij Irapanema (met uitzicht op het strand)! Superzalig toen we binnenkwamen en we nog een uur gratis caipirinha's hadden én er hiphop was! De inkom was 25 reais (8 euro), maar die hebben we volledig gecompenseerd in de gratis caipirinha's :) 


Tchauuuu


Laure-lise

maandag 27 januari 2014

RIO DE JANEIRO- DIA 3


JARDIM BOTÂNICO

___________________________________________________________________

De Botanische tuin van Rio is zeker het bezoeken waard als je in Rio bent ! Wij combineerden de dag met dit park en het park Tijuca, wat echt topwandelingen zijn maar waardoor we erna echt wel onze voeten mochten omhoogleggen van de pijn. Ma bon, het was het dus keihard waard! Wat zie je allemaal in zo een botanische tuin? Keiveel speciale bomen en bloemen, zoals je waarschijnlijk al zou denken, maar ook dingen die je niet zo verwachten zoals een vette cactusserre!
geschifte cactus serre
Of gewoon gezellige plekjes om even te gaan picknicken.






 
in de vette cactus serre

palmbomen à voltonté


Hier hebben we drie uur rondgelopen- omdat we ons een beetje moesten haasten naar het andere park- maar je kunt hier makkelijk een hele dag je zetten met een boek en wat koekjes voor de vogels (wat eigenlijk niet mag, ma doe keer zot)

VISTA CHINESA
___________________________________________________________

We namen na de Botanische tuin een taxi naar het Parque Tijuca, aangezien ze ons vertelden dat dit veel goedkoper en praktischer was dan duizend bussen om tot daar te geraken. (Tip: probeer in Rio altijd taxi te delen met iemand- ook gewoon met mensen die je niet kent, dan valt het altijd wel mee van prijs). Wij hadden net de sjans dat de taxi chauffeur deels werkt in een taxi bedrijf- deels in een reisbureau van Rio! Hij gaf ons dus gratis en voor niks keiveel uitleg over Rio, het park van Tijuca, stopte voor ons (om foto's te trekken) als hij dieren zag, en reed langs dit schoon uitzichtplekje zonder er meer voor aan te rekenen!

zoek het aapje


liefde van mijn leven: RIO

morgado/ poço salgado/quixeramobim/paus branco



 PARK TIJUCA
___________________________________________________________

Toen kwamen we dan eindelijk aan in park Tijuca, het Nationale park van Rio de Janeiro. Het zou het grootste stad- 'park'/bos zijn ter wereld. Je kunt naar hier gaan met de auto, en tot boven rijden en af en toe uitstappen voor een plekje met wat uitzicht. OF je kunt, zoals wij trippers, de paadjes opzoeken en zot ver wandelen in de hoop een aapje of slang te zien! Maar alweer was het het helemaal waard natuurlijk.



douchke nemen

met Laurence

topteam


XXX

Laure-lise